'; Et nytt og bedre liv? | Klimahusets endringseksperiment
Jeg bor i Oslo med sønn på 11, samboer og den dansk-svenske gårdshunden Snoopy. Jeg jobber som kommunikasjonsleder i FutureBuilt, sykler til jobb hele året, flyr litt for mye, shopper nokså passe, skulle ønske jeg kom meg på skogstur litt oftere, hører mye på radio og liker å se film.
Min utfordring
Kjøttfri måned for hele familien - bacon til lørdag frokost tillatt.

Dag -1: Et nytt og bedre liv?

Har litt en Jacob Sande-følelse her jeg sitter. I morgon vil eg byrja på eit nytt og betre liv,
-trur eg. Slutt på kjøtt i en hel måned – med unntak av egg og bacon på lørdager. Det er et familierituale vi ikke hadde lyst til å gi slipp på, og er vel et av ukas høydepunkt fordi vi da vet at vi har to fulle dager foran oss hvor vi bare har fri. Og det er jo litt rart hvordan dette med mat er så tett knyttet til ritualer. Fårikål på høsten, ribbe til jul, lam til påske. Med andre ord – for oss kjøttspisere er det ofte kjøtt involvert. Og i morgen er det tid for den årlige høstutstillingen på skolen til elleveåringen, og da blir det å spise pizzasnurrer til inntekt for neste års leirskole. Må bare huske å finne meg noen vegetariske snurrer. Hils forresten på Snoopy – hun får lov til å fortsette med sitt vanlige kosthold – ingen kjøttfri måned der, nei.