'; Handelsstandens pushing av konsum | Klimahusets endringseksperiment
Jeg er en nysgjerrig dame som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden ved å selv ta grep i mitt eget liv. Bor midt i Oslo, kjører ikke bil og har et nøkternt forbruksmønster. Jeg gleder meg til å redusere kjøttforbruket mitt og lære om hvilke alternativer som finnes.
Min utfordring
Jeg skal ikke spise pålegg laget av kjøtt i november

Dag 19: Handelsstandens pushing av konsum

Kjøp mer – kjøp mer – kjøp mer!

I dag er det mandagen før Black Friday og handelsstanden reklamerer med at de teller ned til Black Friday med gode tilbud hver dag og noen har til og med omdøpt dette til Black Week…Så da kan vi trygt starte julehandelen med å kjøpe ting vi ikke trenger.
Som forbruker i vårt samfunn skal man være ganske motstandsdyktig for å kunne stå i mot kjøpepresset vi blir utsatt for gjennom hele året:
Vi MÅ jo handle noe til Valentinsdagen (det er jo viktig at den/de du elsker får en ting som bevis på det), vi handler til mor på morsdag, til far på farsdag, vi handler inn mengder av sukker og stasj til halloween (og hvis du ikke gjør det, får du døra klint inn med knuste egg), vi handler på Black Friday og Black Week før vi igjen må handle inn 24 kalendergaver til barn (og voksne) slik at alle får 24 gaver FØR julaften – den virkelige store gavedagen….
Det er ikke alltid lett å stå i mot dette presset, å tørre å skuffe andre som har forventninger til deg. 
Kanskje vi heller kunne være modige å tørre å gi noe av oss selv, sette av tid til de vi er glade i, invitere på middag, gi en klem og lytte til hverandre, tørre å dele erfaringer, tro og tvil?
Det er mitt juleønske <3