'; Hurra for frukt og grønt! | Klimahusets endringseksperiment
Jeg er en nysgjerrig dame som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden ved å selv ta grep i mitt eget liv. Bor midt i Oslo, kjører ikke bil og har et nøkternt forbruksmønster. Jeg gleder meg til å redusere kjøttforbruket mitt og lære om hvilke alternativer som finnes.
Min utfordring
Jeg skal ikke spise pålegg laget av kjøtt i november

Dag 28: Hurra for frukt og grønt!

Snart er utfordringen over og jeg har spist mye mindre kjøtt enn det jeg ville gjort til vanlig. Det beste er at det ikke er noe savn! Sikkert fordi jeg ikke har pålagt meg selv å leve helt kjøttfritt. Er nok ikke helt klar for det foreløbig, men jeg er mye mer bevisst hva jeg spiser.
Har gjenoppdaget pålegg fra barndommen hvor det var vanlig hos oss å ha smør og epleskiver på brødskiva, gjerne med syltetøy på også. Eller majones, tomat og agurk. Eller banan og syltetøy. Eller jordbær i sesongen. Bare å prøve seg frem – og vips er det lettere å få i seg “5 om dagen”.
Må innrømme at jeg har hatt en liten glipp med pålegg da jeg i farta på vei til å rekke et tog måtte ha mat og endte opp med frøbaguette med ost og skinke… Ble veldig grisete å plukke av skinka og det ville jo generere matsvinn, så valget om å spise det ble enkelt. 

Jeg satser på at november har gjort meg sunnere og jeg skal fortsette å bruke frukt og grønt som pålegg i stor grad.