'; Litt mindre av det meste | Klimahusets endringseksperiment
Jeg er en nysgjerrig dame som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden ved å selv ta grep i mitt eget liv. Bor midt i Oslo, kjører ikke bil og har et nøkternt forbruksmønster. Jeg gleder meg til å redusere kjøttforbruket mitt og lære om hvilke alternativer som finnes.
Min utfordring
Jeg skal ikke spise pålegg laget av kjøtt i november

Dag 14: Litt mindre av det meste

I de siste dagene har jeg reflektert en del over mitt eget forbruk, et forbruk jeg vil si er relativt nøkternt. Jeg vil jo nødig gå glipp av noe – egentlig – og derfor begynte jeg å leke med tanken om at det ville få effekt hvis jeg brukte litt mindre av det meste. Her er en liste jeg satt opp for meg selv og som jeg håper kan gi inspirasjon til andre:

* Klippe renseservietter i to
* Bruke litt mindre tørkepapir og dopapir
* Bare ta en serviett og heller ta en til hvis det trengs
* Klippe over tilsynelatende tomme kremtuber – det er alltid litt igjen
* Lufte gensere og bukser istedet for å vaske dem hver gang
* Bruke litt mindre vaskemiddel og nesten aldri skyllemiddel
* Bruke plastposter minst to ganger når jeg først har dem
* Se igjennom alle klærne jeg har – trenger jeg virkelig mer??? Har 15 kjoler hengende i skapet enda jeg ikke bruker kjoler…
* Bruke litt mindre såpe, sjampo og balsam (en hårfin grense her hvis det er viktig å ta hensyn til medmennesker :-))
* Skru av lys i rom jeg ikke er i
* Spis opp maten

Dette er små ting jeg skal implementere i livet og dermed senke forbruket mitt. 
Det jeg skal ha mer av er lys, luft, natur og fysisk aktivitet.