'; Må man følge reglene på jobb også? | Klimahusets endringseksperiment
39 år gammel fotojournalist i NRK. Samboer, ingen barn, spiser vegansk mesteparten av tiden. Jeg liker å spille musikk og å være ute, men føler ikke jeg får gjort nok av hverken det ene eller det andre.
Min utfordring
Gå til jobben. Reise fossilfritt.

Dag 8: Må man følge reglene på jobb også?

Problem: Jobben min innebærer en masse kjøring, og bilene vi har i Nyhetsavdelingen går alle på bensin. Som fotograf må man ha med seg masse utstyr, tungt kamera med tungt stativ, og noen ganger lamper og kabler. Og vi skal ut og møte folk der de er, og helst gjøre det litt fort.

I dag var jeg på reportasjetur til Larvik, og det var helt uaktuelt å prøve å finne en annen måte å komme seg dit på enn med en av våre biler. De vi møtte bodde også på en gård, langt fra tog og i hvert fall trikk. Men kanskje kunne vi kommet oss dit med en elbil. Men hadde vi kunnet kjøre frem og tilbake på én lading, eller måtte vi satt av en halvtime til lading underveis? 

Jeg bruker ofte mindre kamera, og pleier å ta drosje i stedet for å bruke våre biler når jeg kan (for å slippe å parkere i sentrum). Kanskje jeg kan prøve å ta trikk neste gang? Eller få lånt meg en sånn transportsykkel av en av dem som tar en sånn til jobb? Brr.

 

Torkjell: Jeg vil ha el-drosje!