'; Problematiserende valg | Klimahusets endringseksperiment
Jeg er en nysgjerrig dame som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden ved å selv ta grep i mitt eget liv. Bor midt i Oslo, kjører ikke bil og har et nøkternt forbruksmønster. Jeg gleder meg til å redusere kjøttforbruket mitt og lære om hvilke alternativer som finnes.
Min utfordring
Jeg skal ikke spise pålegg laget av kjøtt i november

Dag 7: Problematiserende valg

På dag 7 skulle jeg på frokostmøte med et alvorlige temaet “Beskyttelse av mennesker i krig og konflikt”, arrangert av Norsk Folkehjelp. Til tross for det alvorlige temaet, ble jeg gående å tenke på hva de kom til å servere på frokostmøte. Heldigvis nesten kjøttfrie snitter. Det var noen lekre avokado- og hummussnitter der jeg tenkte å velge. Men er avokado egentlig miljøvennlig?? Og vips hadde jeg heller valgt en bolle!

Det fine med å delta på denne utfordringen er at den får meg – og også de rundt meg – til å tenke, til å reflektere over valg og å problematisere valg. Dette gjør meg forhåpentligvis til et mer bevisst menneske som kan ta klimavennlige valg – valg som også er bra for kroppen min.

En liten refleksjon:
På frokostmøte i dag handlet det bl.a om eksplosive våpen og byer. Mye krig og konflikt utspiller seg i urbane strøk og vi fikk en innføring i praktisk arbeid med beskyttelse av sivile på bakken.

Krig er en klimaversting, i tillegg til alt det andre grusomme krig er. Tenker Klimahuset på å formidle noe omkring dette temaet?